Boek ontwerp 50-jarig jubileum ToBe Ridderkerk

Op 1 september 1965 was de Ridderkerkse muziekschool een feit. De periode van 50 jaar die in 2015 bereikt is laat zien dat een dorpsmuziekschooltje kan groeien naar een 21-ste eeuws regionaal cultuurcentrum.

Omdat ToBe dit jubileum niet zo voorbij wilde laten gaan was anderhalf jaar geleden het idee ontstaan om een boekje uit te brengen. Dit A5 boekje zou bestaan uit zwart-wit foto’s met teksten. Er werd een team samengesteld en al gauw werd er druk uit de archieven geput, krantenartikelen bij elkaar gezocht en foto’s verzamelt. Ze kwamen er al snel achter dat het verzamelen, begeleiden en samenstellen van hoofdstukken een behoorlijk tijdrovende klus was en dat iemand met meer ervaring in dit gebied een pré was. Omdat ik al wat opdrachten voor ToBe had gedaan werd Het Creatiepunt voor advies bij het project betrokken.

Het enthousiasme van het team en de bron aan informatie die beschikbaar was gaf de mogelijkheid om het boek verder uit te breiden en hier een mooi en uniek tijdsdocument van te maken. Een reis door de tijd met foto’s, krantenartikelen en hoogtepunten uit de jaren 60 t/m nu. Het boek verteld over de school, Ridderkerk door de jaren heen en over een groep enthousiaste pioniers die muziek voor jong en oud beschikbaar wilde maken.

Het boek van maar liefst 120 pagina’s is voor slechts € 25,00 te bestellen bij ToBe Ridderkerk aan het Koningsplein, in de oudheidkamer in Ridderkerk en met € 5,00 korting tijdens het jubileumfestival op 12 en 13 juni in Ridderkerk. Voor meer informatie kun je ook terecht op de speciale facebook pagina https://www.facebook.com/jubileum.ridderkerk 

Overzichtelijke inhoudsopgaven

Een dirigent leid het orkest. Hij geeft het tempo aan en houd harmonie in de groep. De dirigentstok  dient in de inhoudsopgaven als leidraad voor het boek waardoor snel het gewenste hoofdstuk kan worden gevonden.

Kranten en krantenknipsels van 1965 tot 2015

Het boek bevat originele krantenartikelen en krantenpagina’s die beschikbaar zijn gesteld door de Combinatie in Ridderkerk. Daarnaast hebben we ook de populairste liedjes op een rijtje gezet.

Docenten en leerlingen van toen en nu

In het jubileumboek vind u de oude- en nieuwe docenten en leerlingen. Vele prachtige foto’s die op locatie zijn gemaakt door Gerrald Chin van Gerralds Photography.

Mooie sfeerbeelden

De informatieve pagina’s worden afgewisseld met mooie sfeerbeelden. Door oude en nieuwe foto’s in het boek te verwerken is het boek interessant voor jong en oud.

Hoogtepunten in Ridderkerk

Wanner werd de Ridderhof geopend, kwam prinses Beatrix op bezoek en werden de eerste stoplichten in Ridderkerk geplaatst? Al deze onderwerpen komen aan bod in deze pagina’s die mooi geïllustreerd zijn.

Verleden en toekomst

Natuurlijk is het belangrijk om in 50 jaar niet alleen stil te staan bij het verleden maar ook vooruit te kijken naar de toekomst. Waar is ToBe op dit moment mee bezig en wat kunnen we nog verwachten.

De voorbereidingen

Na het gesprek met alle teamleden is Het Creatiepunt aan de slag gegaan met het uitwerken van wat losse ideeën en deze verwerkt in een moodboard. Het ontwerp hiervan heeft lange tijd gediend als leidraad en als motivatie voor de teamleden. Op basis hiervan is ook de fotograaf geselecteerd. Daarnaast is er veel werk gaan zitten in het selecteren, scannen en bewerken van alle oude foto’s. De foto links laat een moment van foto’s selecteren zien. De foto rechts is een opname van een van de vele fotoshoots die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Wilt u graag met mij samenwerken aan een boek?

Op zoek naar een enthousiaste en inspirerende partner voor het ontwerp van uw eigen boek ? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

UA-63381914-1